Saint-Exupéry : (Saint-Exupéry) - Deschodt, Eric: 1937- (Osudy slávnych, 1986)
Životopis francúzskeho spisovateľa, pilota a filozofa Antoina de Saint-Exupéryho. Podmanivě napsaná biografie se řadí k těm nejlepším, jež byly o tomto slavném letci a citlivém vizionáři napsány. Bez velkých slov a falešného vciťování je čtenář vtažen do Saint - Exupéryho blízkosti, sleduje nadšení z létání, vztahy k ženám a přátelům, prožívá rozpaky těch, kteří už Saint - Exupérymu nechtějí dovolit létat, i jeho úzkosti nad současností. Ctností je učit děti číst. Nechat se zabít jako prostý tesař, píše v jednom z dopisů, než vzlétl naposledy.