Saint-Exupéry (Saint-Exupéry) - Deschodt, Eric: 1937-; Pauliny-Danielisová, Mariana: 1947-; Blažo, Pavol: 1943-; Tarnovská, Jarmila; Saint-Exupéry, Antoine de: 1900-1944; Exupéry-Saint, Antoine de: 1900-1944, pozri Saint-Exupéry, Antoine de (Praha Vyšehrad, 1986)
Životopis francúzskeho spisovateľa, pilota a filozofa Antoina de Saint-Exupéryho. Podmanivě napsaná biografie se řadí k těm nejlepším, jež byly o tomto slavném letci a citlivém vizionáři napsány. Bez velkých slov a falešného vciťování je čtenář vtažen do Saint - Exupéryho blízkosti, sleduje nadšení z létání, vztahy k ženám a přátelům, prožívá rozpaky těch, kteří už Saint - Exupérymu nechtějí dovolit létat, i jeho úzkosti nad současností. Ctností je učit děti číst. Nechat se zabít jako prostý tesař, píše v jednom z dopisů, než vzlétl naposledy.
Keywords: biografie; životopisy; Saint-Exupéry, Antoine de (francúzsky spisovateľ, letec, často považovaný tiež za filozofa, 29.1.1900 Lyon - 31.7.1944 zostrelený nad morom, záliv Cargueiranne, Stredozemné more); osobnosti literárne; spisovatelia francúzski; letci francúzski; život a dielo; štúdie literárne; próza; Deschodt, Eric (francúzský novinár, spisovateľ detektívných a životopisných románov, prekladateľ. * 30.03.1937 Francúzsko -); Blažo, Pavol (slovenský typograf, gragik, fotograf a redaktor. Pracoval v Slovenskej televízii v Bratislave aj ako výtvarný redaktor vo vydavateľstve Smena. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. *16.06.1943 Trnava, Slovensko -); francúzska literatúra - texty