Škaredá vojvodkyňa: Margaréta Gambaňa : (Die schrekliche Herzogin) - Feuchtwanger, Lion: 1884-1958 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1966)
Historický román, dej sa odohráva v stredovekom Rakúsku, kde sa prelínajú mocenské záujmy kráľovských rodov. Vojvodkyňa Margaréta ako dcéra českého kráľa Henricha a dedička Tirolska chce povzniesť krajinu, no jej záujmy stroskotávajú na jej zjave.