Šestnásť matematických príbehov - Hejný, Milan: 1936-; Niepel, Ľudovít: 1936-1996 (Mladé letá, 1983)
Knižka matematických príbehov, vznikala takmer sedem rokov. Najprv tu bola myšlienka: napísať rozprávku, v ktorej hrdinu z nebezpečnej situácie zachráni nie čarovný prútik, ale um a dôvtip poslucháčov.