Kamarádi čísla - Koval, Václav: 1907- (Matematická knižnice, 1969)
Zrozumiteľným a zaujímavým spôsobom približuje autor niektoré konkrétne problémy matematiky, ktoré sa nezasvätenému čitatelia budú javiť paradoxnými a ich riešenie miestami aj napínavým. Preberá magické štvorce, číslanepředstavitelně veľká a problematiku miery, času i rýchlosti. Zaoberá sa teóriou hier a pravdepodobnosti, zaujímavosťami z topológie a geometrie štvorrozmerného priestoru a problémy počítacích strojov atď., Pričom vždy prihliada k historickému vývoju problémov.