Víš si rady s matematikou? - Opava, Zdeněk: 1930-; Albich, Milan: 1925-2000; Strouhal, Josef (Práce Praha, 1975)
Matematické poučky sa snadno zapomínají.Proto jsme připravili pro zájemce, kteří si chtějí samostatně zopakovat matematické znalosti, s nimiž se seznámili na základní devítileté škole. Jednotlivé matematické pojmy, poučky apostupy jsou rozčleněny do 821 stručných a srozumitelných vět doplněných mnoha řešenými příklady a odkazy na příslušné předcházejíci věty, které umožňují snadněji a dokonaleji pochopit výklad.
Keywords: prírodné vedy; matematika; čísla racionálne; čísla prirodzené; zlomky; mocniny; mnohočleny; rovnice; výskumné práce; pedagogika; učebnice pre základné školy; Albich, Milan (slovenský akademický maliar, výtvarník, knižný grafik. O grafickú podobu časopisu Vesmíru sa s láskou staral plných 38 rokov. * 09.06.1925 Krupina, Slovensko - 26.12.2000 Praha, Česko)