Matematika útočí na rodiče : (Matematika atakujer roditelej) - Boltjanskij, Vladimir Grigorjevič: 1925-; Levitas, German Grigorjevič (Odborná literatura pro učitele, 1981)
Prístupnou formou chce knižka pomôcť rodičom v pochopení nových spôsobov vyučovania matematiky v nižších ročníkoch základnej školy. Vysvetľuje charakteristické rysy výuky v jednotlivých ročníkoch i ciele, ktoré táto výuka sleduje. Jedná sa hlavne o samostatnosť v myslení žiaka, rešpektovanie jeho osobného prístupu k problému, spojenia vzdelávacích a výchovných úloh a pod.