Kvetiny na každú príležitosť: Ako darovať, upraviť a opatrovať rezané kvetiny (Blumenfibel, Schenken, Ordnen und Pflegen von Schnittblumen) - Höhn, Reinhardt; Pagáčová, Ada; Paříková, Valéria; Friedrich, Jochen; Čapková, Alena (Príroda Bratislava, 1986)
Kniha nás hneď v úvode oboznámi v krátkosti s pôvodom niektorých najznámejších darovaných kvetín. V ďalších kapitolkách sa dočítame, pri akej príležitosti, komu a aké kvetiny je vhodné darovať, o ich starostlivosti, aby nám čo najdlhšie vydržali, ale i o umení upravovania kvetín do kytíc a iných aranžmánov.
Fot. na front. Vytl. v NDR.
Keywords: prírodné vedy; kvetinové umenie; umenie kvetinové; aranžovanie kytíc; kytice; kvetinárstvo; záhradkárstvo; rastliny dekoratívne; slávnostné príležitosti; okrasné rastliny; úžitkové vedy; urob si sám; ručné práce