Rilke : (Rilke) - Leppmann, Wolfgang: 1922-2002 (Osudy slávnych, 1987)
Autorov životopis M. Rilkeho je brilantnou ukážkou biografického umenia v ktorom sa spája vedecká pravdivosť s čitateľskou pútavosťou. Autor do podrobností preskúmal zachovaný materiál o Rilkem, o spoločnosti, v ktorej sa pohyboval, o prostrediach, v ktorých žil...