Let okrového čmeláka - Milota, Vlastimil: 1923-1993 (Blok, 1981)
Humorný príbeh s vážnym textom. Novela z poľnohospodárskeho prostredia. Hlavnou postavou príbehu je pilot Agroletu, trpiaci komplexom degradácia preto, že sa stal zo stíhača obyčajným "práškařem".