Náš strýko Aurel - Stodola, Ivan: 1888-1977 (Náš človek vo svete, 1968)
Memoárová kniha slovenského dramatika, v ktorej spomína a opisuje zážitky so svojím strýkom Aurelom, ktorý sa preslávil ako konštruktér v odbore automatickej regulácie strojov, navrhovania a konštrukcie parných a spaľovacích turbín...