Poľovačka na svište : (Murmeljagd) - Becher, Ulrich: 1910-1990 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1983)
Rozsiahly román zachytáva obdobie krátko po obsadení Rakúska hitlerovskou armádou. Časové rozpätie deja od jari 1938 po leto tohto istého roku však len rámcuje tento bohato rozvetvený epický celok. Rozprávačom príbehu je spisovateľ a novinár Trebla, ktorému sa z Rakúska podarí ujsť cez alpy do Švajčiarska, kam jeho žena Xana odišla už predtým so spriatelenou rodinou. Trebla ako aktívny účastník prvej svetovej vojny utrpel ťažké zranenie, ktoré v ňom aj po rokoch vyvoláva depresívne stavy. Podporujú ich aj neutešené okolnosti emigrantského života, a aj neočakávaná strata jeho viacerých priateľov vo Švajčiarsku a vo fašistickej ríši.