Max Švabinský - Volavková, Hana: 1904-1985 (Odeon, 1982)
Čiastkové monografia pojednáva o osobnosti M. Švabinského a jeho diele, z ktorého sa obmedzuje na výber olejov, kolorovaných kresieb a pastelov.