Max Švabinský - Volavková, Hana: 1904-1985; Hlavsa, Oldřich: 1909-1995; Kybalová, Ludmila: 1929-2012; Švabinský, Max: 1873-1962 (Praha Odeon, 1982)
Čiastkové monografia pojednáva o osobnosti M. Švabinského a jeho diele, z ktorého sa obmedzuje na výber olejov, kolorovaných kresieb a pastelov.
Zvěrem. Seznam vyobrazení.
Keywords: umenie české; osobnosti maliarské; maliari českí; život a dielo; kresby; Volavková, Hana (bola česká historička umenia, prvá riaditeľka Židovského múzeá v Prahe. * 09.05.1904 v Jaroměři, Česko - 29.03.1985 v Prahe, Česko); Švabinský, Max, celým menom Maxmilian Theodor Jan Švabinský (bol český maliar a rytec. Jeden z najvýznamnejších českých umelcov dvadsiateho storočia, uznávaný pre svoju neobyčajnú kresliarsku zručnosť a rozmanitosť grafických techník. Podieľal aj na zviditeľnení českého výtvarného umenia v celej Európe. * 17.09.1873 Kroměříž, Česko - 10.02.1962 Praha, Česko); maľby; monografie; Hlavsa, Oldřich (český knižní grafik, typograf a publicista. Ovplyvnil celú generáciu grafikov. * 04.11.1909 Náchod, Česko - 27.12.1995 Praha, Česko); Kybalová, Ludmila (česká Historička umenia a etnografka, špecialistka pre odbor histórie textilného výtvarníctva a odievania, práce a redakčný činnosť v odbore. * 09.06. 1929 Praha, Česko - 2012 Praha, Česko)