Rozprávky z divadla - Luknár, Ladislav: 1913-1992 (Mladé letá, 1975)
Teda mladý čitateľ v Rozprávkach z divadla nenájde iba rozprávkových hrdinov, ale aj seba a svojich vrstovníkov. Možno táto knižka pritiahne do divadla nových mladých divákov, možno ich podnieti k tomu, že si niektorú z týchto hier zahrajú.