Rozprávky z divadla - Luknár, Ladislav: 1913-1992; Moric, Rudo: 1921-1985; Dusík, Stanislav: 1946-; Lupták, Oto: 1935-; Ferková, Hana: 1927-2005 (Bratislava Mladé letá, 1975)
Teda mladý čitateľ v Rozprávkach z divadla nenájde iba rozprávkových hrdinov, ale aj seba a svojich vrstovníkov. Možno táto knižka pritiahne do divadla nových mladých divákov, možno ich podnieti k tomu, že si niektorú z týchto hier zahrajú.
Obsah: Predhovor: Na cestu rozprávkam z divadla (Rudo Moric). Pesnička pre princeznú. Za dobrodružstvom. Petrov fantastický večer. Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; dobrodružné príbehy; divadelné prostredie; divadelné hry pre deti; hry divadelné pre deti; príbehy o deťoch; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov; Luknár, Ladislav (bol slovenský dramatik, autor literatúry pre deti a mládež, prekladateľ. * 19.05.1913 Ivanka pri Dunaji, Slovensko - 27.05.1992 Ivanka pri Dunaji, Slovensko); Dusík, Stanislav (slovenský maliar, grafik, ilustrátor a spisovateľ. * 06.06.1946 Boleráz, Slovensko -); Moric, Rudo (slovenský prozaik, spisovateľ, publicista,27.3.1921 Veľké Sučany-26.11.1985 Bratislava); Lupták, Oto (slovenský akademický maliar, výtvarna tvorba v oblasti maľby, kresby, ilustrácie, voľnej grafiky a graf. designu. * 22.04.1935 Slovensko -); Ferková, Hana, rodným menom Strýčková (slovenská spisovateľka, prekladateľka, editorka, redaktorka vydavateľstva Mladé letá. Manžel Vladimír Ferko (1925-2002). * 13.12.1927 Košúty, okres Galanta, Slovensko - 30.09.2005 Bratislava, Slovensko)