Stromy z raja : (Die Bäume von Eden) - Frühauf, Klaus: 1933-2005 (Zenit, 1985)
Klaus Frühauf sa vo svojom utopickom románe, ktorý sa odohráva na prahu tretieho tisícročia, zaoberá problémami užívania a zneužívania drog, liekov a farmák. Dejiskom je Londýn, kde sa dejú neuveriteľné veci: muži, ktorí sa doteraz správali distingvovane a korektne, menia sa zrazu vo vzťahu k ženám na praveké šelmy. Dochádza u nich k erotickým výbuchom, ktoré sa zavše končia tragicky. Prvou obeťou je tréner úspešného mužstva športovcov z NDR. Vysvetlením tohto nezvyčajného fenoménu sa zaoberajú nielen detektívi, ale aj vedci. Nemecký biochemik Rossberg s pomocou anglického detektíva Blaka po dlhých peripetiách napokon vypátra príčiny tohto mimoriadneho javu.