3 v pasci: Hippie na cestách. Chlap na posledné slovo. Prosím Ťa, skap. (Thereĺs a Hippie on the Highway. Lady hereĺs your Wreath. Do me a favour drop dead) - Chase, James Hadley: 1906-1985 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1981)
V príbehu Hippie na cestách sa dotýka znepokojujúcej otázky vývoja mladej generácie. Harry Mitchell, šofér kamiónu vezme stopára, ktorý je doma 10 dní po návrate z Vietnamskej vojny, sťažuje sa na mládež - hipíkov, kráčajúcich pešo a to ešte nevie, že aj on bude jednou z ich obetí. Popravou v plynovej komore začína príbeh Chlap na posledné slovo. Ústrednou postavou je mladý novinár, ktorému zverí odsúdenec Vessi pred popravou, že je nevinný. Začne prenikať do zákulisia gangov podporovaných magnátmi a ich nemilosrdnou politikou, pričom stratí aj získanú lásku. Hrdinom príbehu Prosím ťa, skap je typický Chaseovský charakter, ktorého chamtivosť privedie k zločinu a uvrhne do bezvýchodiskovej situácie. Všetky 3 príbehy prinášajú šokujúce stvárnenie tvrdej reality, obohatené expresívnym jazykom.