A pekný život tie kvety žili ...: Život a dielo Veroniky Golianovej - Smileková, Soňa: 1988- (Detvianske ľudové umenie, 2015)
Kniha s názvom "... a pekný život tie kvety žili ..." Život a dielo Veroniky Golianovej, ktorú napísala jej pravnučka Soňa Smileková, vychádza pri príležitosti nedožitého 100. výročia tejto známej detvianskej umelkyne.