Džínový svět - John, Radek: 1954- (Knihovna lidové četby, 1984)
Románová prvotina mladého scenáristu, narodeného v 1954 roku, predstavuje spoveď pražského gymnazistu o hľadaní životných hodnôt v džínovom svete mladých. Kniha zaujala úprimnosťou výpovede sedemnásťročného pražského gymnazistu Petra Bláhu, ktorý je hlavným hrdinom románu a zároveň aj rozprávačom príbehu. Na motívy poviedok knihy vznikol film Len si tak trochu zapískať.