Tri zlé princezné - Pavlovič, Jozef: 1934-; Brun, Róbert: 1948-; Jaššo, Marián: 1945- (Bratislava Mladé letá, 1981)
Bol raz jeden kráľ a ten starec-vdovec kráľ tri nezbedné dcéry mal. Celé dni sa naháňali po hrade a lietali ako divé po sade, škriabali sa na orechy, mysleli len na neplechy...
Z obsahu: Bol raz jeden kráľ. Radca má obe ruky ľavé. Draky letia oblohou. V kráľovstve sa veľa zmenilo. Na výzvu sa prihlásili traja bratia. Stojí Matej nad priepasťou. Zasa ktosi trieska... Ilustr. na front. a predsádkach. Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: Pavlovič, Jozef (slovenský básnik a prozaik tzv. generácie detského aspektu. * 13.06.1934 Veľké Kostoľany, Slovensko -); Brun, Róbert (slovenský maliar, grafik a ilustrátor. * 02.11.1948 v Žiline, Slovensko -); rozprávky autorské; fantazijné rozprávky; rozprávky o princeznách; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov; Jaššo, Marián (slovenský akademický maliar, pôsobil dlhé roky ako animátor a výtvarník v Slovenskej filmovej tvorbe Bratislava Koliba. Podieľal sa na tvorbe mnohých domácich aj zahraničných animovaných seriálov a filmov, napr. Parkinson (Švajčiarsko), ocenený na 2 sympóziách, Peter Penguin (Izrael), Malá čarovná flauta (Nemecko). Je autorom mnohých animovaných reklám doma aj v zahraničí. Okrem animovaného filmu sa venoval aj ilustrácii kníh a detských časopisov ľ Zornička, Včielka, Maxík, Zvonček. Svoju tvorbu prezentoval na viacerých domácich aj zahraničných výstavách výtvarníkov animovaného filmu. * 13.09.1945 Bratislava, Slovensko -)