Smrť na samote. Rozdelená noc : (A Lonely Place to Die. Divide the Night) - Ebersohn, Wessel: 1940- (Zelená knižnica, 1990)
Dva detektívne príbehy z juhoafrického prostredia. Ústredná postava je amatérsky vyšetrovateľ Yudel Gordon. Dostáva sa do problémov s prívržencami apartheidu. Veľmi dobrým spôsobom je tu zobrazený život v Juhoafrickej republike, v štáte, kde je život ovládaný políciou.