Private equity: Lekcie a ponaučenia platné pre akúkoľvek firmu : (Lessons from private equity any company can use) - Gadiesh, Orit: 1951-; MacArthur, Hugh (Knižná edícia Nadácie Tatra banky, 2011)
Orit Gadiesh a Hugh MacArthur, svetoví experti v oblasti biznisu, sú presvedčení, že postupy najlepších hráčov v oblasti private equity je možné aplikovať na akýkoľvek podnikateľský subjekt pôsobiaci v inej oblasti. Vytvorili preto príručku, ktorá má záujemcom predstaviť nápady, zoznámiť ich s príkladmi z praxe a sprostredkovať postupy, ako sa vyvarovať chýb a pri zhodnocovaní investícií zvoliť správny prístup, ktorý zabezpečí atraktívne výnosy. Bez ohľadu na štruktúru vlastníctva vašej firmy ich rada znie: pozrite sa na to, ako najúspešnejší ľudia v private equity pracujú a použite ich vlastné techniky a nástroje na to, aby ste konkurovali im alebo komukoľvek inému. A práve to vám táto kniha pomôže uskutočniť.