Sny zmizelých králů: Divy světa 1 : (7 i 37 čuděs) - Možejko, Igor Vsevolodovič: 1934-2003 (Čtení o ..., 1983)
Kniha popisuje nielen známych sedem divov sveta (z ktorých sa do súčasnosti zachovať ten najstarší - egyptské pyramídy), ale aj ďalšie významné stavby, ktoré prečkali ako svoje tvorca, tak aj svoju dobu a dodnes ich môžeme obdivovať. Doplnené celou radou čiernobielych fotografií.