Detva: Monografia - Medvecký, Karol Anton: 1875-1937 (Jozef Poliak, 2015)
V r. 1905 vydal pozoruhodnú a jedinečnú monografiu Detvy, v ktorej zachytáva históriu Detvy, jej zvyky náboženské, pracovné, jazykové, detvianske spevy, hry a obydlie a vôbec všetkého, čo sa týka individuálnosti ľudu.