Leonardo da Vinci 1: Historický román : (Voskresšije bogi - Leonardo da Vinči, tom 1) - Merežkovskij, Dmitrij Sergejevič: 1865-1941 (Svetová tvorba, 1967)
Román Leonardo da Vinci, samostatná stredná časť románovej trilógie Kristus a Antikrist, je veľkolepý obraz renesančnej epochy oživený najzaujímavejšími postavami vtedajšieho politického, náboženského a umeleckého života.