Tajgou a stepou - kolektív autorov (Trofeje, 1979)
Tajgou a stepu je kniha o ľuďoch. Aj keď sa celý dej rozvíja v tajge, v tundre, stepi, na poli či pri vodách. Človek - poľovník, amatér alebo profesionál, hrá hlavnú úlohu nezriedka, v dráme, kde, pravdaže, ako bol raz Čechov povedal, visí v prvom dejstve na stene puška. Teda z nej so všetkou pravdepodobnosťou niekto v poslednom vystrelí. Prostredníctvom osudov postáv spoznáva čitateľ v takmer panoramatických záberoch široké priestory Sovietskeho zväzu, bohatú mnohorakosť prírody, známe i menej známe zvieratá, rastlinstvo.