Malá nerozvážnosť : (A Small Indiscretion) - Ellison, Jan (Fortuna Litera, 2015)
Podmaňujúci príbeh o tom, ako jediný ľahkovážny čin dokáže zamiešať karty osudu. Annie Blacková v devätnástich rokoch opúšťa Kaliforniu a skúša šťastie v Londýne, kde väčšinu času trávi v puboch a hľadá lásku na nesprávnych miestach. O dvadsať rokov žije v San Franciscu a je z nej šťastne vydatá matka troch detí. V jedno ráno si nájde v schránke fotografiu, ktorá v nej prebudí staré spomienky. Opäť sa rozhodne navštíviť Londýn, ale po návrate sa jej manželstvo začne otriasať v základoch, vytopí jej obchod a jej syn sa vyberie na nočnú jazdu, ktorá ho takmer stojí život. Annie sa pokúša zachrániť rodinu a pritom rozpriada tajomstvá svojho ľahkomyseľného správania počas pobytu v Európe.