V okovách nenávisti - Hamzová, Mária: 1970- (Motýľ, 2013)
Príťažlivá, tajomná a ako neskôr Oliver pochopí, aj veľmi nešťastná... Prečo si Timea píše denník plný sklamania, bolesti a beznádeje? Olivera táto žena priťahuje, aj keď neprestajne odoláva jeho pokusom o zblíženie. Uzatvára sa do seba a do svojej bolesti, nenávidí každý úsmev okolo seba.