V okovách nenávisti - Hamzová, Mária: 1970- (Motýľ Bratislava, 2013)
Príťažlivá, tajomná a ako neskôr Oliver pochopí, aj veľmi nešťastná... Prečo si Timea píše denník plný sklamania, bolesti a beznádeje? Olivera táto žena priťahuje, aj keď neprestajne odoláva jeho pokusom o zblíženie. Uzatvára sa do seba a do svojej bolesti, nenávidí každý úsmev okolo seba.
Čo také zažila? Netuší, že Timea stratila jediné dieťa a možno prejdú roky, kým ho znova objíme. Je nešťastná a utápa sa vo svojom zúfalstve. Nevidí, že ani ostatní to nemajú jednoduché. Že trpí nielen kolegyňa Slávka, ale aj Oliver, ktorý sa jej snaží pomôcť.
Pozbiera Timea zvyšky síl a zabojuje o svoje dieťa? Aj napriek sklamaniu dá šancu láske, ktorá ju opäť stretáva? Oliver túži po jedinom. Aby mohol tráviť čas so svojím synom. Keď však spoznáva Timeu, chce jej dodať vieru v seba a v život okolo nej...
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; romány o láske; romány pre ženy; próza; slovenská literatúra - texty; Hamzová, Mária, je umelecké meno lekárky, neurologičky, ktorá žije neďaleko Žiliny (slovenská spisovateľka romantických románov, lekárka. * 1970 Bratislava, Slovensko -)