Komunikácia: Cesta k úspechu podľa Dala Carnegieho (Communicating Your Way To Success) - Carnegie, Dale: 1888-1955; Ghaniová, Diana; Medová, Alexandra (Bratislava Príroda, 2013)
Komunikácia - čo a ako hovoríme - je dnes najdôležitejším faktorom úspechu či pádu. Významní predstavitelia vo vládach, v priemysle a vzdelávaní majú rozvinuté schopnosti účinnej komunikácie s ľuďmi. Ľudia sa nemusia s týmito schopnosťami narodiť. Každý, kto po nich túži, ich však môže nadobudnúť. Stačí pevná vôľa a rozhodnosť. Keď zlepšíme schopnosť komunikovať, dokážeme efektívnejšie prezentovať svoje názory nadriadenému, spolupracovníkom, priateľom či rodine. V tejto knihe si osvojíte stratégie na zlepšenie ústnej aj písomnej komunikácie - urobíte veľký krok smerom k väčšiemu úspechu v práci a vo všetkých oblastiach života.
Z obsahu: Predslov. Komunikácia je dvojsmerná ulica. Ako k ľudom dostať vlastné myšlienky. Hovoríme zrozumiteľne. Reč tela. Umenie konverzácie. Ako byť príjemným spoločníkom. Buďme taktní. Počúvajme! Naozaj počúvajme! Sebaistý a presvedčivý prejav. Prezentácie vhodné pre skupiny. Ako čo najlepšie využiť argumenty. Ako robiť stretnutia zmysluplnejšie. Dajme to na papier...
Keywords: spoločenské vedy; komunikácia; komunikačné zručnosti; verbálna komunikácia; písomná komunikácia; konverzácia spoločenská; jazykový prejav; prezentácia; úspech; argumenty; úspech; psychológia individuálnych zvláštností; psychológia osobnosti; osobnosť; Carnegie, Dale, celým m. Dale Breckenridge Carnegie (americký spisovateľ, lektor a tvorca slávnych ihrísk v sebazdokonaľovanie, umenie predávať, firemné školenia, rozprávanie na verejnosti, a interpersonálne zručnosti. Nar. 24.11.1888 Maryville, Missouri - 01.11.1955 Forest Hills, New York); Carnegie, Dale, celým menom Dale Breckenridge Carnegie (bol americký spisovateľ, viedol kurzy komunikácie pre dospelých. Bol vo svojej dobe význačný lektor a vyhľadávaný poradca svetových vedúcich osobností. Písal novinové články a mal svoj ??vlastný rozhlasový program. * 24.11.1888 Maryville, Missouri, USA - 01.11.1955 New York, USA); motivačná literatúra