Umění radosti i boje - Šolta, Vladimír: 1924-1977 (Odeon, 1976)
Obrazová publikácia podáva prierez súčasným českým a slovenským maliarstvom, sochárstvom a grafikou. Na takmer 300 prevažne farebných reprodukcií diel popredných výtvarníkov dokumentuje veľkú šírku a Námetové pestrosť ich tvorby, odrážajúce bohatý život posledných rokov. Väčšina reprodukovaných diel bola vybraná z prác zaslaných do celoštátnej súťaže umelcov k 30. výročiu oslobodenia Československa Sovietskou armádou.