Opojenie: Výber z intímnej lyriky - Žáry, Štefan: 1918-2007 (Darčeky, 1978)
Výbor z milostných, reflexívnych aj politických veršov predstavuje čitateľovi popredného slovenského básnika, ktorého umelecký zápas o poznanie seba samého, o poznanie človeka a jeho bytostne pozemského údelu.