Slávne osobnosti filmu - Volko, Ladislav: 1944-; Volko, Ladislav: 1944-; Kráľ, Bohuš; Blažo, Pavol: 1943- (Bratislava Mladé letá, 1985)
Vznik a história filmového umenia (čo je vlastne film, závislosť filmu od vývoja techniky, rôzne profesie, ktoré sa podieľajú na vytvorení filmu, osobnosti filmu, filmové festivaly, atd.)...
Slovníček. Menný register. Ilustr. na front. a predsádkach. 28 zázn. o kn. v slov., češ., ruš., poľ., angl. a franc. Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: Blažo, Pavol (slovenský typograf, gragik, fotograf a redaktor. Pracoval v Slovenskej televízii v Bratislave aj ako výtvarný redaktor vo vydavateľstve Smena. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. *16.06.1943 Trnava, Slovensko -); umenie filmové; film; kinematografia svetová; osobnosti filmové; osobnosti herecké; osobnosti divadelné; herci svetoví; Volko, Ladislav (slovenský sociológ, esejista, prekladateľ, publicista a diplomat. Po roku 1989 pracoval ako diplomat v Poľsku a v rokoch 1999 ľ 2004 bol veľvyslancom SR v Indii. Pracuje na Ministerstve zahraničných vecí SR. * 16.10.1944 v Kežmarku, Slovensko -); slávne osobnosti filmu; encyklopédie filmu; pre čitateľov od 13 rokov