Odvaha skočiť: Ako sa oslobodiť od starých zvykov a obáv : (Taking the leap) - Chödrön, Pema: 1936- 1936- (Tatran, 2011)
Pema Chödrönová nám vo svojej knihe ukazuje, ako sa zbaviť deštruktívnych modelov správania a zažiť nový pocit slobody a šťastia. Pomocou buddhistického pojmu šenpa nám vysvetľuje, ako nás určité návyky našej mysle niekedy "ulovia na háčik" a spôsobujú, že uviazneme v stavoch hnevu, sebaobviňovania, sebanenávisti a závislosti. Pozitívna je skutočnosť, že ak si svoje návyky uvedomíme, môžeme začať meniť svoj život k lepšiemu.