Teorie a praxe firemních financí : (Principles of corporate finance) - Brealey, Richard A.: 1936-; Myers, Stewart C.; Allen, Franklin (Victoria Publishing, 1992)
Kniha Teorie a praxe firemních financí je vlajkovou lodí mezi ekonomickou literaturou a neměla by chybět v knihovně žádného ekonoma, studenta ekonomie či ředitele významnější firmy. Autoři v knize ukazují, jak manažeři používají finanční teorii k řešení praktických problémů, a proč firmy a jejich management jednají tak, jak jednají. Nové vydání knihy také reflektuje současnou finanční krizi.