Cestovný lexikón Slovenskej republiky '99 (Reiselexikon Der Slowakische Republik '99), (The Travel Guide Of The Slovak Republic `99) - Kolník, Peter: 1960-; Kolníková, Beáta: 1960-; Grábner, Barbara; Klas, Miloš; Lašút, Filip: 1945-2012; Cuper, L. (Bratislava Astor Slovakia, 1999)
Domácej a zahraničnej verejnosti ponúka prehľadné informácie o Slovenskej republike - o krajine s potenciálom prírodných, kultúrnych i historických
objektov s dôrazom na ich prezentáciu a využitie v cestovnom ruchu. Kultúrne, športovo-relaxačné, ubytovacie
stravovacie, kúpeľné, wellnessové a iné voľnočasové aktivity, ktoré poskytuju zariadenia cestovného ruchu.
Celofarebným pôsobivým grafickým spracovaním prezentuje záujemcom zaradené
objekty: pamiatky v zozname UNESCO, národné kultúrne inštitúcie - SNM, SND, SNG, SF, sakrálne stavby, Gotickú cestu, Drevenú
cestu, mestá a obce s pamätihodnosťami a atrakciami, prírodné skvosty, kúpele, aquaparky, termálne kúpaliská, agroturistické kapacity
lyžiarské centrá, strediská golfu, ....
Umožňuje: vyhľadávať v troch jazykoch turistické a kultúrne zaujímavosti všetkých regiónov Slovenska spoľahlivé vytypovanie krátkodobych i dlhodobých pobytov na území SR vhodný výber aktuálnych ubytovacích a gastronomických zariadení aktuálny výber kultúrnych a športových zariadení a zaujímavých podujatí
Ponúka
členenie podľa samosprávnych krajov
prehľad národopisných, kultúrnych a historických inštitúcií
prehľad pamiatok v zozname UNESCO
zoznam prírodných jedinečností a národných parkov
Reg. Pozn. Opr.
Keywords: Slovensko; cestovný ruch; turistický sprievodca; hotely; informačné spravodaje; kultúrne pamiatky; osobnosti cestovného ruchu; lexikóny cestovné; Kolník, Peter (slovenský novinár, vydavateľ a autor publikácií a ďalších periodík o cestovnom ruchu. Nar. 27.05.1960 Podkriváň, Slovensko -); Kolníková, Beáta (slovenská pedagogička, vydavateľka a držiteľka titulu - Osobnosť cestovného ruchu - za propagáciu Slovenska v zahraničí. Nar. 10.11.1960 Martin, Slovensko -); Slovensko; regionálne zbierky; Podpoľanie - oblasť (Slovensko); Podpoľanie - oblasť (Slovensko); Detva (Slovensko); Detva (Slovensko); Lašut, Filip (bol popredný slovenský umelecký fotograf, štyri desaťročia sa venoval divadelnej a dokumentárnej fotografii, milovník divadla. *18.02.1945 Vrútky, Slovensko - 13.04.2012 Vrútky, Slovensko)