Slovensko v mladšej dobe kamennej: Pravek Slovenska 2 : (Die Slowakei in der jüngeren Steinzeit) - Točík, Anton: 1918-1994; Takáč, Oto (Slovenská akadémia vied, 1970)
Publikácia, ktorá je kolektívnym dielom vedeckých pracovníkov Archeologického ústavu SAV, je druhým zväzkom edície Pravek Slovenska. Nadväzuje na prvý zväzok, na publikáciu Slovensko v staršej dobe kamennej od PhDr. Juraja Bártu.