Ríša temnoty 3: Čierna mágia (Night World 3: Spellbinder) - Smith, Lisa Jane: 1958-; Vičanová, Zuzana; Flonerová, Kamila; Floreková, Tatiana (Fragment Bratislava, 2013)
Thea a jej sesternica Blaise jú ježibaby a ovládajú mágiu, ale každá toto umenie využíva inak. Divoká krásavice Blaise zvádza len tak pre zábavu svojich blízkých spolužiakov, aby ich pomocou kúziel privádzala do šialenstva. Pokojnejšia Thea sa prvý deň v novej škole zamiluje do obyčajného ľudského chlapca a pokúsi sa ho zachrániť pred Blaise pomocou mágie. Obe porušia zákony Ríše temnoty, a to sa neodpúšťa.
Zachránime sa dievčatá pomocou zakázaných kúziel Alebo ich čarovaním zničí? Čo je Thea ochotní obetovať kvoli láske k človeku?
Pre čitateľov od 15 rokov.
Keywords: romány autorské; fantazijné romány; upírske romány; šialení zabijáci; čarodejnice; mágia; próza; americká literatúra - texty; pre čitateľov od 15 rokov; Smith, Lisa Jane, známa profesionálne ako LJ Smith (americká spisovateľka pre mladých čitateľov. V knihách kombinuje prvky žánrov nadprirodzených javov, hrory, sci-fi, fantazijnej a romantickej literatúry. * 04.09.1958 alebo 1965 Fort Lauderdale, Florida, USA -)