Keď vládzeš ísť, aj keď si musíš nadísť - Feldek, Ľubomír: 1936- 1936- (Ikar, 2011)
Výber z autorových textov, uverejňovaných v rôznych periodikách. Prvú časť knihy tvorí cyklus V Prahe u Feldekovcov, v druhej časti O slovách sú texty publikované v denníku Pravda. Tretia časť Dnes píše je nazvaná podľa rubriky v denníku Sme. Posledná časť On the Road obsahuje texty z motoristického časopisu.