Keď vládzeš ísť, aj keď si musíš nadísť - Feldek, Ľubomír: 1936- 1936-; Sloboda, Rudolf: 1938-1995; Gertli Danglár, Jozef: 1962-; Fabianová, Viera (Bratislava Ikar, 2011)
Výber z autorových textov, uverejňovaných v rôznych periodikách. Prvú časť knihy tvorí cyklus V Prahe u Feldekovcov, v druhej časti O slovách sú texty publikované v denníku Pravda. Tretia časť Dnes píše je nazvaná podľa rubriky v denníku Sme. Posledná časť On the Road obsahuje texty z motoristického časopisu.
Z obsahu: Keď... V Prahe u Feldekovcov. O slovách. On the Road. Dnes píše. Opoj ma bozkom svojich úst. Nahé sú bez kníh všetky národy. Doslov: Kentaur (Rudolf Sloboda). Poznámky. Edičná poznámka.
Ed. pozn.
Keywords: články autorské; eseje; krátke prózy; básne autorské; próza; poézia; slovenská literatúra - texty; Feldek, Ľubomír (slovenský básnik, prozaik, dramatik a prekladateľ, 9.10.1936 Žilina-); Sloboda, Rudolf (bol slovenský prozaik, básnik, dramatik, scenárista a autor literatúry pre deti a mládež. Nar. 16.04.1938 Devínska Nová Ves, Slovensko - 06.10.1995 Devínska Nová Ves, Slovensko); Gertli Danglár, Jozef (slovenský výtvarník, ilustrátor, autor komiksov, karikaturista, maliar. Žije a tvorí v Bratislave. * 28.01.1962 v Detve, Slovensko -); regionálne zbierky; Detva (Slovensko); Detva (Slovensko)