Socialistické premeny Československa - Plevza, Viliam: 1934- (Pravda, 1983)
Pri príležitosti 35. výročia Víťazného februára predkladáme čitateľovi novú prácu akademika Viliama Plevzu Socialistické premeny Českosloslovenska. Už sám názov dôsledne a priemyselne charaktterizuje základné obsahové zameranie tohto diela. Ide doslova o podanie synteticého obrazu a historiky pravdivé zachytenie a vysvetlenie najdôležitejších udalostí, javov a tendencií a vývoja v ideologickej nadstavbe v rokoch prerastania národnej a demokratickej revolúcie do revolúcie socialistickej, a najmä v období socialistickej výstavby.