Odkryté dějiny: První lidé na území Československa - Dvořák, Pavel: 1937-; Plevza, Viliam: 1934-; Dvořák, Pavel: 1937-; Grepl, Jindřich; Kučera, Václav: 1944- (Praha Mladá fronta, 1980)
Život obyvateľov uzemí dnešnej Českej republiky a Slovenska v staršej dobe kamennej.
Keywords: dejiny československé; kamenná doba; Dvořák, Pavel (česko-slovenský historik, spisovateľ, publicista a scenárista, prozaik, autor literatúry faktu. Napísal viacero kníh a článkov, v ktorých sa populárnym štýlom venuje hlavne slovenskej histórii. * 13.05.1937 Praha, Česko -); Československo; pravek; predhistória; osídlenie; monografie; Československo; Plevza, Viliam (slovenský historik, publicista, univerzitný profesor, akademik. * 22.10.1934 Sereď, Slovensko -); Kučera, Václav (český typograf, grafik. * 16.08.1944 Praha, Česko -)