Čarodejnice : (The witches) - Dahl, Roald: 1916-1990 (Enigma, 2014)
Toto je pravdepodobne prvý "detský horor" vôbec (ak sem nerátame, povedzme... Červenú čiapočku). V príbehu malého chlapca, ktorého čarodejnice premenia na myš, zažijete scény, pri ktorých tuhne krv v žilách, no i množstvo komických situácií. Koniec príbehu je prekvapujúci. Vzťah babičky a vnuka, začarovaného do zvieracej podoby, vás určite dojme a azda vám i trochu pomôže v hľadaní odpovede na otázku, čo je v ľudskom živote dôležité a čo nie... Za tento neodolateľne originálny príbeh, ktorý bol i sfilmovaný, získal Roald Dahl v roku 1983 prestížnu literárnu cenu Whitbread Award.