Princezná : (Prinsessan) - 1975- Mattsson, Gunnar: 1937-1989 (Smena, 1992)
Román fínského autora. Mladý ambiciózny novinár si nájde svoju životnú partnerku, zaľúbi a do nej, no zistí, že má rakovinu. Aby jej mohol byť nablízku, ožení sa s ňou. Mladá žena však túži po dieťati, čo lekári kategoricky zakazujú, no túžba je silnejšia ako lekárske zákazy...