Zvieratá: Obrazová encyklopédia (The illustrated encyclopaedia of mammals) - Matthews, Rupert Oliver: 1961-; Miklíková, Dana; Novák, Peter; Kutláková, Mária (Ottovo nakladatelství - Cesty Praha, 2004)
Táto encyklopédia odhaľuje všetky tajomstvá života zvierat, predovšetkým cicavcov. Prináša mnoho nepoznaného a zaujímavého o živote a zvykoch jednotlivých druhov. 300 ilustrácii vytvorených pre túto knihu.
Register. Terminologický slovník.
Keywords: prírodné vedy; zoológia; zvieratá; cicavce; encyklopédie obrazové pre deti; Matthews, Rupert Oliver (anglický spisovateľ, novinár, politik. Napísal viac ako 200 kníh o histórii, duchoviach, kryptozoológii, UFO, nadprirodzenej činnosti a detských príbehoch. * 05.12.1961 Dorking, Anglicko -)