Zlatý srnec: Rozprávky (Der goldne Rehbock) - Bechstein, Ludwig: 1801-1860; Petraško, Ľudovít: 1949-; Štefunková-Szabová, Alžbeta: 1941-; Dolčinková, Nikolina (Košice Východoslovenské vydavateľstvo, 1983)
V knihe nájdete devätnásť krátkych rozprávok nemeckého autora Ludwiga Bechsteina, v ktorých opisuje ľudí aj zvieratá.
Z obsahu: O smelom píšťarkárovi. Orechová halúzka. Traja muzikanti. Sedem labutí. Biely vlk. Drobný, drobučký človiečik. Hovoriaci osol...Ilustr. na tit. liste a front. Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o zvieratách; rozprávky o ľuďoch; rozprávky nemecké; rozprávka o píšťalkárovi; rozprávka o muzikantovi; próza; Bechstein, Ludwig (bol nemecký spisovateľ a zberateľ ľudových rozprávok, preslávený prírodovedec. Vo svojej dobe bol populárnejší ako bratia Grimmovci. Na jeho počesť v Meiningene, bola postavená fontána v anglickej záhrade. * 24.11.1801 Weimar, Nemecko - 14.05.1860 Meiningen, Nemecko); Petraško, Ľudovít (slovenský germanista, spisovateľ, žurnalista a prekladateľ. učí nemeckú literatúru na Inštitúte germanistiky Prešovskej univerzity v Prešove. * 04.08.1949 Šarišské Lúky, Slovensko -); nemecká literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov