Tušenie súvislosti : (Tušení souvislosti) - Souček, Ludvík: 1926-1978 (Zenit, 1984)
Populárno - vedecké dielo - encyklopédia prienikov do sveta prírodovedeckých a spoločenských disciplín, a to najmä ich nepreskúmené oblasti - posúvanie hraníc, mamuty majú ešte vždy čo povedať, hrozba magnetického poľa, meteority, od zmiznutých lodí k iným vesmírom...