Expert zo Sicílie : (The sicilian specialist) - Lewis, Norman: 1908-2003 (Členská knižnica Pravda, 1985)
Román z prostredia mafie a CIA. Má v sebe prvky faktu i politického románu - navyše je poučný i varujúci. Odvážnou akciou proti skupine teroristických dezertérov, vraždou komunistických predákov si mladý Marco Riccione získa vážnosť miestnej sicílskej mafie, čo predurčí jeho ďalší osud. Na radu americkej tajnej služby odchádza s rodinou do USA, kde sa rokmi vypracuje na chladnokrvného profesionála. V úlohe experta pre podvratnú činnosť organizovanú reakčnými silami sa zapája aj do atentátu na J. F. Kennedyho. Norman Lewis v svojom drsnom románe, ktorý sa žánrovo radí medzi politické thrillery, čerpá zo svojich bohatých skúseností zo spravodajskej služby. Dynamicky podaným dejom, kde sa striedajú fakty s fikciou, vie udržať pozornosť čitateľa a navyše ho poučiť i varovať.