Velká kniha motokrosu - Husák, Pavel (Mars, 1980)
Kniha má čitateľa zoznámiť čo najpopulárnejšie formou s hlavnými zásadami motokrosu. Je určená mladým začínajúcim jazdcom rovnako ako všetkým priaznivcom a nadšeným divákom, ktorí chcú o svojom športe vedieť viac. Úvodná časť je venovaná histórii motokrosu u nás i vo svete. Vložená sú aj priama rozprávania a spomienky popredných jazdcov, mechanikov a technikov umožňujúci nahliadnutie do zákulisia terénneho športu. Nasleduje oddiel venovaný technike jazdy v teréne a záverečná časť o konštrukcii, stavbe a údržbe terénneho motocykla. Kniha obsahuje množstvo čiernobielych fotografií, tabuliek a nákresov.